GEMARINEERDE TOFU BROKKEN MET MAKKELIJKE NOEDELS


Tijd

30 min bereiden + 1 uur marineren + 20 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Tofu 500 gr

Voor de tofu marinade:

  • 100% Pindakaas 2 el (deze is vrij vloeibaar. Als hij is uitgedroogd warm het even op in de magnetron en pannetje)
  • Zonnebloem olie 2 el
  • Tomatenpasta 70 gr
  • Limoen 1 st (alleen het sap)
  • Uienpoeder 1 tl
  • Gemberpoeder 1/2 tl
  • Chilipoeder 1/2 tl
  • Komijnzaadpoeder 1/2 tl
  • Nootmuskaat 1/2 tl
  • Zout een snufje

Voor de noedels:

  • Bruine rijst noedels 225 gr
  • Zoete punt paprika 2 st (in ringen gesneden)
  • Taugé 250 gr
  • Geraspte wortel 300 gr (ik gebruik voorverpakt)
  • Vissaus 4 tl
  • Soja saus minder zout 2 tl
  • Sriracha saus 2 tl (meer of minder naar smaak)

Optioneel voor de garnering: pinda’s en bosuitjes in ringetjes hoeveelheid naar smaak

Bereiding

Voor de marinade: doe alle ingrediënten in een schaal en roer goed door. Voeg een flinke scheut water toe zodat je een papje krijgt.

Leg de tofu op keukenpapier en druk lichtjes aan zodat het vocht eruit komt. Breek de tofu in grove stukken. Besmeer de tofu met de marinade. Ik leg daarna de stukken weer in de schaal van de marinade terug. Laat de tofu minimaal 1 uur marineren.

Verwarm de oven op 220 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de tofu brokken. Bak de tofu 20 min in de oven. Keer de tofu tussentijd een kaartje om.

Voor de noedels: Bak de paprika, taugé en geraspte wortels enkele minuten in de pan. Voeg de vis-, soja- en Sriracha saus toe en roer door. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de noedels af en voeg ze toe aan de groentes.

Tip: maak de tofu een avond van te voren of in de ochtend, dan schuif je het alleen nog maar in de oven als je wilt gaan eten!