GEGRILDE BLOEMKOOL STEAK MET KIKKERERWTEN EN ZOETE AARDAPPEL


Tijd

20 min  + 30 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Bloemkool 1 st
  • Kikkererwten 1 blik (400 gr, afgespoeld en uitgelekt)
  • Zoete aardappel 4 st (klein formaat*, geschild)
  • Paprikapoeder 1 el
  • Komijnzaadpoeder 1 el
  • Olijfolie 2 el
  • Voor de zoete aardappel: knoflookpoeder en paprikapoeder naar smaak.

Voor de saus:

  • Yofresh 1 el
  • Sirarcha saus 2 tl

 

* Als je een groot formaat aardappelen gebruikt is de baktijd langer dan 30 min.

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de paprika- en komijnzaadpoeder en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Snij de zoete aardappel in met allemaal dunne plakjes zonder dat je de aardappel helemaal doormidden snijdt. Tip: leg de zoete aardappel tussen twee pollepels en snij de aardappel in. De pollepels voorkomen dat je de aardappel helemaal doorsnijdt. Besmeer de aardappel met wat olijfolie, knoflook- en paprikapoeder.

Snij de bloemkool in steaks: snij de  bloemkool vanaf de kern in plakken van 1 cm. Ik snij 3 steaks uit 1 bloemkool. Besmeer de bloemkoolsteaks aan beide kanten met het kruidenmengsel en leg op de bakplaat. Verdeel de over gebleven bloemkoolroosjes en kikkererwten over de bakplaat en meng ook met het kruidenmengsel.

Bak het gerecht 30 min in de oven.

 

Voor de saus: doe de ingrediënten in een schaaltje en roer door.