GALETTE MET CHAMPIGNONS KWARK EN BLAUWE KAAS


Tijd

15 min + 25 min koeltijd + 25 min baktijd

Porties

2

Ingrediënten

Voor de bodem

  • Roomboter 100 gr (ik gebruik gezouten. Als je ongezouten roomboter gebruikt, voeg dan zelf wat zout toe).
  • Spelt bloem 200 gr
  • Ei 1 st

Voor de vulling

  • Champignons 250 gr (in plakjes)
  • Blauwe kaas 100 gr (of kies een andere kaas, zoals mozzarella, zachte geitenkaas, roomkaas, gryere)
  • Stevige kwark of Griekse yoghurt 1 el 
  • Ei 1 st

Bereiding

Voor de bodem: doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een plakkerig deeg (enkele minuten). Vorm een deegbal, dek deze af met vershoudfolie en leg 25 min in de koelkast.

Verwarm de oven op 180 graden.
Doe de Griekse yoghurt met het ei in een schaaltje. Breng op smaak met zout en peper en roer goed door.

Pak een bakpapier. Leg hierop de deegbal en rol uit met een deegroller tot een diameter van ongeveer 30 cm. Scheurtjes in het deeg aan de randen? Druk ze gewoon dicht met je handen.

Bestrijk het deeg met een laagje Griekse yoghurt (afhankelijk van de afmeting van je deeg houdt je misschien wat over) - laat daarbij een 1/2 van de randen vrij.

Strooi de champignons over de Griekse yoghurt. Verkruimel de blauwe kaas over de champignons.

Vouw de randen van de galette: til het bakpapier een stukje op en vouw vanaf de onderkant van het bakpapier de randen van het deeg een stukje naar binnen.

Bak de galette in 25 min gaar in de oven.