FLAMMKUCHE MET GROENE ASPERGES LIMOEN EN ROZEMARIJN


Tijd

15 min + 15 min oventijd

Porties

1 flammkuche

(als diner zonder bijgerecht rekening 0,75 á 1 flammkuche per persoon)

Ingrediënten

  • Groene asperges 500 gr (2 cm van de onderkant afgesneden)
  • Flammkuche 1 st
  • Roomkaas light 100 gr
  • Limoen 1 st (alleen het sap)
  • Mozzarella 1 st
  • Gedroogde rozemarijn 1/2 el (hoeveelheid naar smaak)

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de flammkuche. Bij de flammkuche van tante Fanny zit het bakpapier er al aan vast.

Doe de roomkaas samen met het limoensap in een schaaltje, breng op smaak met zout en peper en klop los met een lepel. Smeer de flammkuche in met het kaasmengsel. Houdt de randen een beetje vrij.

Leg de asperges om en om op de flammkuche. Snij de mozarella in smalle plakjes en leg ze verdeeld tussen/op de asperges. Besprenkel of bespray de asperges met een beetje olie en bestrooi met de rozemarijn.

Bak de flammkuche ongeveer 15 min in de oven.