ENCHILADA'S MET ZWARTE BONEN


Tijd

20 min + 20 min oventijd

Porties

3 (6 wraps)

Ingrediënten

  • Volkoren wraps 6 st (normaal formaat)
  • Zwarte bonen 1 blik (465 gr, afgespoeld en uitgelekt)
  • Geraspte kaas 100 gr
  • Voor de garnering: koriander een bosje (alleen de blaadjes, fijngesneden)

Voor de enchilada saus:

  • Ui 1 st (fijngesneden)
  • Knoflook 2 st (fijngesneden)
  • Olie 2 el
  • Bloem 1 el
  • Tomatenblokjes 400 gr (1 blikje)
  • Chilipoeder 1/2 tl
  • Gedroogde oregano 1,5 el
  • Komijnzaadpoeder 1 el
  • Knoflookpoeder 1 el
  • Uienpoeder 1 el

Bereiding

Voor de saus: Fruit de fijngesneden ui en knoflook kort aan in de pan. Voeg daarna de extra olie toe en de bloem toe en bak ongeveer 2 min mee. Spatel het bloem tijdens het baken om en om. Je maakt een roux.

Doe de tomatenblokjes in de pan. Roer met een garde door de saus zodat de bloem goed oplost. vul de helft van het blikje tomatenblokjes met water en voeg dit toe. Daarna doe je alle kruiden erbij en laat je alles ongeveer 10 min zachtjes doorkoken. Voeg nu de zwarte bonen toe.

Verwarm de oven op 180 graden. Vet een ovenschaal in met olie. Pak een wrap, schep er een lepel saus op, vouw dicht en leg omgekeerd in de ovenschaal. Doe dit voor alle wraps.

Schep de overgebleven saus over de wraps en garneer met de geraspte kaas. Bak het gerecht 20 min in de oven.

Garneer het gerecht met de koriander.

Tip: Je kan dit gerecht goed voorbereiden door vooraf de saus te maken. Bij etenstijd zet je het gerecht in elkaar met de wraps en bak je het af.