DOPERWTEN FUSUILINI PASTA MET BOERENKOOL PESTO


Tijd

20 min

Porties

4

Ingrediënten

  • Doperwten fusilli pasta 300 gr
  • Vega kruimgehakt 350 gr
  • Spinazie 100 gr
  • Voor de garnering: nog wat extra Pecorino kaas

Voor de boerenkoolpesto:

  • Boerenkool 100 gr
  • Basilicum plantje 1 st (alleen de blaadjes)
  • Pecorino kaas of Parmezaanse kaas 50 gr
  • Pijnboompitten 50 gr
  • Knoflook 2 st (fijn gehakt)
  • Olijfolie extra vergine 120 ml

Bereiding

Voor de boerenkool pesto: Verwarm een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de pijnboompitten op medium temperatuur. Blijf goed roeren tijdens het roosteren. Na enkele minuten krijgen ze een goud bruine kleur en beginnen ze te geuren. Haal ze uit de koekenpan om verbranden te voorkomen.

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper en pureer tot een semi fijne structuur.

Kook de doperwten fusilli pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Bak de vega kruim kort aan in de pan. Voeg de pasta en de pesto toe en roer door. Serveer de spinazie rauw of bak deze kort mee bij de pasta.