COUSCOUS MET ASPERGES EN FETA


Tijd

10 min + 15 min oventijd

Porties

4

Ingrediënten

  • Couscous (volkoren) 250 gr
  • Rucola sla 150 gr
  • Feta 200 gr
  • Bosje groene asperges 2 bosjes
  • Optioneel: rode peper 2 st (gesneden in reepjes)

Bereiding

Couscous is eenvoudig en snel te bereiden. Kook de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking (ik gebruik altijd gewoon heet water).

Verwarm de oven op 200 graden. Snij ongeveer 2 cm (het witte stuk) van de onderkant van de asperges.

Snij de asperges in stukken van 2 cm. Besprenkel de asperges met olijfolie (hussel alles door elkaar) en doe ze in een ovenschaal. De asperges gaan ongeveer 12 min in de oven. 

Voeg de rucola sla en de asperges toe aan de couscous. Verkruimel de feta (ongeveer een half blok) over de salade. Snij de rode peper en strooi deze er overheen. Breng op smaak met peper en zout. Vind je de salade te droog? Voeg dan een beetje olijf olie extra vergine toe.