COURGETTE TAGLIATELLE MET RODE ROMIGE SAUS


Tijd

15 min + 25 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Courgette 2 st
  • Volkoren pasta 200 gr (liever koolhydraat arm? Voeg een extra courgette toe en laat de pasta weg)

Voor de saus:

  • Cherry tomaten 750 gr
  • Feta 100 gr
  • Knoflook 2 st
  • Gedroogde oregano 1 el

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Leg de feta samen met alle tomaten in een ovenschaal. Ontvel de knoflook en leg deze in zijn geheel in de schaal. Besprenkel met een beetje olie en bak 25 min in de oven.

Haal het uit de oven. Houdt een wat tomaten apart voor de garnering. Ongeveer 250 gr. Van de rest maak je de saus. Doe alles in de blender en pureer tot een gladde structuur. Je kan het ook pureren met de staafmixer of keukenmachine maar dan blijft de saus een beetje korrelig. Geen zin om apparaten te gebruiken? Je kan alles ook gewoon prakken met een puree stamper of direct mengen zonder te prakken.

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snij linten van de courgette m.b.v. een dunschiller of kaasschaaf. De kern van de courgette gebruik je niet. Bak de courgette linten beet gaar door deze enkele minuten te bakken in een droge wokpan. Serveer de courgette met de saus en garneer met de tomaten.

Serveer eventueel de courgette tagliatelle eventueel met zelfgemaakte croutons.

Zelf croutons maken: bestrijk een volkoren boterham met een beetje olie aan beide kanten. Bestrooi met knoflookpoeder (hoeveelheid naar smaak) en rooster in enkele minuten in een koekenpan. Snij de boterham in stukjes.