CHILI SIN CARNE MET AVOCADO CREME


Tijd

20 min

Porties

3

Ingrediënten

  • Bloemkool rijst 600 gr
  • Rode ui 1 st (gesneden in dunne halve ringen)
  • Knoflook 3 st (fijngesneden)
  • Vega gehakt 275 gr (niet gekruid)
  • Komijnzaadpoeder 1 tl
  • Chilivlokken een snufje (optioneel)
  • Tomatenblokjes 2 blikjes
  • Chili bonen 2 blikjes (400 gr per blik, afgespoeld en uitgelekt. Je kan ook kidney- of bruine bonen gebruiken)
  • Chipotle tabasco 1 el of hoeveelheid naar smaak
  • Mais 1 blikje (285 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt)

Voor de avocado dip:

  • Avocado 1 st
  • Kwark 2 el

Bereiding

Fruit de rode ui samen met de knoflook een paar minuten aan. Voeg het gehakt, het komijnzaadpoeder en de chilivlokken toe en bak totdat het gehakt rul is.

Voeg de tomatenblokjes, chilibonen en de chipotle tabasco toe. Kook alles kort door.
Bak de bloemkoolrijst kort aan in de pan.
Voor de avocado dip: doe de avocado samen met de kwark in een keukenmachine of staafmixer bakje, breng op smaak met zout en peper en pureer tot een gladde structuur.

Serveer de rijst met de chili en garneer met de mais en de avocadodip.