CHAMPIGNONS RAGOUT


Tijd

20 min

Porties

2 - 3

Ingrediënten

  • Kastanje champignons 400 gr (in grove stukken)
  • Champignons 400 gr (in grove stukken)
  • Groente bouillon blokje minder zout 1 st
  • Boter 50 gr
  • Bloem 50 gr
  • Sjalotje 1 st (fijngesneden)
  • Knoflook 1 st (fijngesneden)
  • Peterselie 1 bosje (fijngesneden)

Bereiding

Week het bouillonblokje in 500 ml kokend water. Het blokje moet opgelost zijn.

Verwarm de boter in een pan en fruit de knoflook met het sjalotje kort aan. Voeg de bloem toe en bak even mee (ongeveer 2 min). Roer het tijdens het bakken goed door.

Voeg de bouillon toe in verschillende etappes toe. Begin met een kleine scheut en roer met een garde totdat de bouillon is gebonden met de bloem. Herhaal dit proces totdat alle bouillon is opgenomen. Ik doe het ongeveer in 4 etappes.

Bak de champignons 5 min in een droge hapjespan (zonder boter of olie). Voeg de champignons toe aan de ragout. Breng de ragout op smaak met zout en peper en roer de peterselie er door heen.

Houdt de ragout op het vuur totdat je de gewenste dikte van de saus hebt. Serveer de ragout met brood of met een gepofte aardappel.

Tip: Je kan de ragout prima van te voren maken. Zorg er dan voor dat je de saus bij het bereiden niet te dik laat inkoken. Bij het opwarmen – als je het gerecht gaat serveren – kook je de saus nog een beetje in tot de gewenste dikte.

Tip: Ik heb een aantal champignons en wat peterselie bewaard zodat ik deze bij het opdienen over het gerecht kan strooien zoals je op de foto ziet.