BURRITO MET RIJST VEGA KIP KIDNEYBONEN EN PAPRIKA


Tijd

20 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Zilvervlies rijst 150 gr
  • Chicken Taco spice pasta van Santa Maria 1 st
  • Vega kip stukjes 160 gr
  • Paprika 2 st (in reepjes gesneden)
  • Kidneybonen 100 gr (afgespoeld en uitgelekt)
  • Peterselie 15 gr
  • Rode ui 1 st (gehalveerd, in halve dunne ringen gesneden)
  • Knoflook 1 st (fijngesneden)
  • Optioneel voor de garnering: rode peper in dunne ringen gesneden

Bereiding

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snij de steeltjes van de peterselie fijn.

Fruit de knoflook, ui en peterselie steeltjes kort aan in de pan. Voeg de paprika toe en bak alles 5 a 10 min.

Bak de vega kipstukjes aan in de pan met een beetje olie. Voeg de kidneybonen en de Chicken Taco spice pasta toe en roer alles goed door.

Serveer de rijst met het paprikamengsel en de kipsaus. Garneer met de peterselie blaadjes.

Variatietip: ook lekker om er een burrito van te maken door alles in een wrap doen met een beetje geraspte kaas en/of  geprakte  avocado erin. Burritos kan je gemakkelijk meenemen voor op werk of savonds eten als snelle hap die je al eerder klaargemaakt hebt.

Burritos rollen: Pak een stuk aluminium folie die groter is dan het formaat wrap wat je gebruikt. Leg hierop de wrap. Schep het burrito mengsel in een brede lijn op de wrap. Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen. Pak nu de onderkant van de wrap samen met de aluminium folie en rol de wrap op en vouw de folie meteen dicht. Halveer de burrito door deze door het aluminium folie te snijden.