BULGUR MET RODE SAUS VAN COURGETTE EN SPINAZIE
Tijd
20 min
Porties
3
Ingrediënten
- Bulgur 100 gr
- Vega gehakt 150 gr
- Spinazie 100 gr
- Courgette 2 st (in stukken gesneden)
- Knoflook 1 st (fijngesneden)
- Tomatenpuree 70 gr
- Tomatenblokjes 1 blik (400 gr)
- Paprikapoeder 1 tl
Bereiding
Fruit de knoflook samen met het vega gehakt een paar minuten aan in een wok of hapjespan. Voeg de courgette toe en bak 5 min mee. Voeg de tomatenpuree en de paprikapoeder toe en bak 2 min mee.
Daarna doe je de tomatenblokjes en de bulgur erbij. Vul het blik van de tomatenblokje met water en voeg dit ook toe. Laat het gerecht 12 minuten zachtjes doorkoken. Controleer de kooktijd van de door jouw gekozen bulgur. Is de kooktijd langer? Laat dan ook langer doorkoken.
Voeg de spinazie toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Tip: garneer het gerecht met geraspte pecorinokaas.
