BULGUR MET ABRIKOZEN KIKKERERWTEN EN LIMOEN


Tijd

15  min

Porties

2

Ingrediënten

  • Bulgur 135 gr
  • Kikkererwten 1 blikje (afgespoeld en uitgelekt)
  • Platte peterselie 1 bosje (fijngesneden)
  • Abrikozen 4 st (gesneden in stukjes)
  • Limoen 2 á 3 st (het sap van de limoenen, rasp van 2)
  • Amandelsnippers 25 gr
  • Rozijnen 1 handje

Bereiding

Doe de stukjes abrikoos samen met het limoensap en peterselie in een schaaltje. Breng op smaakt met zout en peper. Laat even staan.

Verwarm een pan met water en kook de bulgur (in het water en dus niet in bouillon) in 10 min gaar en giet af.

Verwarm een koekenpan (zonder olie of boter). Rooster de amandelsnippers goudbruin. Na een paar minuten ruik je de noten geur en zijn ze bijna klaar. Zorg dat je goed blijft roeren zodat de noten niet verbranden.

Serveer de bulgur met abrikozen, kikkererwten en bestrooi met de amandelsnippers en rozijnen.