BROODJE PULLED JACKFRUIT


Tijd

15 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Jackfruit 1 blik (afgespoeld en afgegoten)
  • Hoisin- of teriyaki saus 2 el
  • Spelt pitabroodjes 4 st
  • Komkommer 1 st
  • Lente ui 2 st (in dunne ringetjes gesneden)
  • Koriander 1 bosje (fijngesneden)

 

Wasabi mayonaise

  • Yofesh 3 el
  • Wasabi Hoeveelheid naar smaak

Bereiding

Doe de jackfruit in een pannetje. Trek het jackfruit uit elkaar met behulp van twee vorken. Hierdoor krijg je een soort ‘pulled’ jackfruit. Voeg de hoisin- of teriyaki saus toe. Roer het door en warm het op.

Halveer de komkommer en verwijder het vruchtvlees met een lepeltje. Snij de komkommer in halvemaantjes.

Voor de wasabi mayonaise: doe 3 el yofresh in een schaaltje. Voeg de wasabi toe en roer goed door. Tip: begin steeds met een klein beetje en voeg steeds wat toe. Proef tussendoor of het voor jou de juiste smaak en scherpte heeft.

Verwarmd de pitabroodjes en serveer met het jackfruit en komkommer. Garneer met de ui, koriander en wasabi mayonaise.