BOERENKOOL STAMPPOT MET POMPOEN


Tijd

15 min + 45 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Boerenkool 150 gr
  • Flespompoen 1 st
  • Cashewnoten 2 handjes
  • Vega rookworst 1 st
  • Mosterdzaadpoeder 1/2 tl
  • Paprikapoeder 1/2 tl
  • Knoflookpoeder 1/2 tl
  • Uienpoeder 1/2 tl
  • Komijnzaadpoeder een snufje

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de pompoen en leg op een bakplaat met de opengesneden kant naar boven. Bestrijk de pompoen met een beetje olie. Bak de pompoen ongeveer 45 min gaar in de oven.

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan (dus zonder olie of boter) in 5 min goudbruin. Blijf goed roeren tijdens het koken. De noten kunnen ineens snel verbanden. Laat de noten afkoelen en hak ze grof.

Doe de boerenkool in een wokpan met een kopje water. Sluit de pan met een deksel en stoom de boerenkool in ongeveer 5 min gaar.

Bak de vega rookworst in de pan.

Schep het vruchtvlees uit de pompoen en doe in een schaal. Prak de pompoen met een pureestamper of met een vork. Voeg de boerenkool en alle kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de boerenkool stamppot met de vega rookworst en garneer met de cashewnoten.