BOERENKOOL PIZZA MET VEGA KRUIM EN GEITENKAAS (GLUTEN VRIJ)


Tijd

15 min + 10 min oventijd

Porties

3

Ingrediënten

  • Gluten vrije pizzabodem 2 st (ik gebruik die van het merk Schär te koop bij AH). Geen gluten vrije eter? Kies voor een bloemkool pizzabodem.
  • Tomaten saus 200 gr (meer of minder naar smaak)
  • Vega kruimgehakt 175 gr
  • Verse boerenkool 100 gr
  • Belegen geraspte geitenkaas 100 gr (een vegan geraspte kaas of een andere kaassoort kan uiteraard ook)
  • Uienpoeder 1/4 tl per pizza
  • Knoflookpoeder 1/4 tl per pizza
  • Nootmuskaat een snufje per pizza
  • Komijnzaadpoeder 1/4 tl per pizza

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop een pizzabodem. Bestrijk de bodem met een beetje tomatensaus. Beleg de pizza met de boerenkool en strooi daarover heen het vega kruigehakt en de geraspte kaas. Garneer met de kruiden.

Bak de pizza in ongeveer 10 min gaar in de oven.