BLOEMKOOLRIJST MET AUBERGINE EN FALAFEL
Tijd
15 min + 20 min oventijd
Porties
2
Ingrediënten
- Aubergine 1 st
- Knoflook 1 st (fijngesneden)
- Sjalot 1 st (fijngesneden)
- Diepvries bloemkoolrijst 600 gr
- Ras al Hanout kruiden 2 tl
- Falafel balletjes 9 st
- Bosui 3 st (in ringen gesneden)
- Kwark 2 el
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de aubergine in plakken van ongeveer 1/2 cm. Leg de plakken op de bakplaat en smeer de in met een beetje olie. Bak de aubergine in 20 min gaar in de oven.
Bak de falafelballetjes in een koekenpan.
Fruit de knoflook met het sjalotje kort aan in een pan. Voeg de bloemkoolrijst en Ras al Hanout kruiden toe en bak ongeveer 5 min mee.
Serveer de bloemkoolrijst samen met de falafel balletjes en aubergine. Garneer met wat bosuitjes en kwark.
