BLOEMKOOLPUREE MET SPRUITJES UIT DE OVEN


Tijd

20 min + 25 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Bloemkool 800 gr (in roosjes, het gewicht is excl. de bladeren)
  • Crème fraîche 1 el
  • Melk een scheut (meer of minder naar smaak)
  • Bieslook 15 gr (fijngesneden)
  • Spruiten schoongeboend 350 gr

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Doe de spruitjes in een ovenschaal. Voeg een beetje olie toe en hussel alles door elkaar. Bak de spuiten ongeveer 25 min in de oven.

Kook de bloemkoolroosjes helemaal zacht in ongeveer 10 min. De kooktijd is afhankelijk van het formaat roosjes. Giet de bloemkool af. Voeg een scheutje melk toe en de crème fraîche toe. Pureer met een staafmixer helemaal glad. Voeg de bieslook toe en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de bloemkoolpuree met de spruitjes.

Tip: serveer deze bloemkool puree met gebakken halloumi. Halloumi bakken? Snij het in plakken en bak in een droge koekenpan (zonder olie of boter). Eerst wordt het vocht weg gekookt en daarna krijg je een bruin gebakken laagje. Draai ze tijdens het bakken af en toe om.