BLOEMKOOL GEGRILD MET AUBERGINE MOUSSE EN WRAPS


Tijd

20 min + 40 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Bloemkool 1 st (van een wat kleiner formaat, in roosjes) Na het eten bloemkool over? Eet ze morgen met hummus op je boterham.
  • Aubergine 2 st
  • Spiced tofu blokjes 180 gr (ik gebruik van het merk SoFine)
  • Spinazie 200 gr
  • Knoflook 1 st (geperst met een knoflookpers of gevijzeld)
  • Knoflookpoeder 1 tl
  • Paprikapoeder 1 tl
  • Chilipoeder 1/2 tl
  • Wraps 4 st (ik gebruik Libanese wraps)

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Halveer de aubergine. Bestrijk de opengesneden helft met een beetje olie en de knoflook. Leg beide helften weer op elkaar. Wikkel de aubergine in aluminium folie.

Pak een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de bloemkoolroosjes. Mix de bloemkool met een klein beetje olie en de knoflook-, paprika- en chilipoeder.

Doe de aubergine en bloemkool beide in de oven. Baktijd aubergine 40 min, baktijd bloemkool 20 – 25 min. Haal de bloemkool uit de oven na ongeveer 20 – 25 min.

Haal de aubergine na 40 min uit de oven. Open de aluminium folie en laat een beetje afkoelen. Schep het vruchtvlees uit de schil en doe in een pannetje. Voeg een snufje zout toe en pureer de aubergine. Kook eventueel de aubergine mousse 5 min om het overtollige vocht uit de mousse te halen.

Bak ondertussen de tofu blokjes in een paar minuten warm.

Serveer de wrap samen met de rauwe spinazie, aubergine mousse, bloemkool en tofu.