BLOEMKOOL MACARONI


Tijd

20 min + 20 min oventijd

Porties

4

Ingrediënten

  • Bloemkool 800 gr (in roosjes)
  • Volkoren macaroni 250 gr
  • Geraspte kaas 200 gr
  • (Plantaardige) melk 200 ml
  • Platte peterselie 40 gr (fijngehakt)
  • Cashewnoten 2 handjes

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking (beet gaar). Giet de macaroni af en spoel af met koud water (hierdoor stopt de garing).

Breng een pan met water en de bloemkool roosjes aan de kook. Kook de bloemkool gaar (ongeveer 8 - 10 min). Giet de bloemkool af. Voeg de melk toe en pureer de bloemkool met een staafmixer of puree stamper.

Voeg de macaroni, peterselie, 100 gr kaas bij de bloemkool puree. Breng op smaak met zout en peper en roer door.

Doe de Mac & bloemkool in een ovenschaal en strooi de laatste 100 gr kaas over de ovenschotel. Bak de Mac & bloemkool in 20 min gaar. Let op: strooi ná 15 min de cashewnoten over de ovenschotel zodat de noten de laatste 5 min mee bakken.

Tip: je kan deze ovenschotel een dag eerder bereiden zonder dat je hem bakt.  Zet de ovenschotel afgedekt in de koelkast. Bak de ovenschotel in 35 min gaar in een oven van 180 graden (de baktijd is langer omdat de ovenschotel koud is door de koeling).