AUBERGINE MET MISO MARINADE LINZEN EN RIJST


Tijd

20 min + 25 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Volkoren rijst 150 gr
  • Aubergine 2 st
  • Linzen 200 gr (afgespoeld en uitgelekt)
  • Bos ui 3 st (in dunne ringetjes gesneden)

 

Voor de miso marinade:

  • Miso pasta 100 gr
  • Verse gember 1 cm (schil eraf gesneden, fijngesneden)
  • Knoflook 1 st (fijngesneden)
  • Honing 2 tl
  • Soja saus 1 el
  • Rijstazijn 1 el (je kan ook eventueel gewone azijn gebruiken)

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snij de aubergines in de lengte in vieren. Maak kleine sneetjes op het snijvlak van de aubergines. Dus niet aan de kant van de schil maar bij het vruchtvlees. Snij een klein stukje in, niet helemaal tot aan het vruchtvlees.

Leg de gesneden aubergines op de bakplaat met de schil naar beneden. En de ingesneden snijkant naar boven.

Maak de miso marinade: doe alle ingrediënten in een schaaltje en roer goed door.

Besmeer het vruchtvlees van de aubergines met de marinade. Bak de aubergines ongeveer 25 min gaar in de oven. Als je hele dikke aubergines hebt kan de baktijd iets langer zijn.

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verarm eventueel de linzen of serveer de op kamertemperatuur.

Serveer de rijst met de aubergines en linzen en garneer met de bosui.