AUBERGINE-LINZEN MOUSSE MET NAANBROOD


Tijd

15 min + 30 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Aubergine 2 st (in plakken gesneden)
  • Knoflook 1 st (fijn gesneden)
  • Linzen 1 blikje (afgespoeld en uitgelekt)
  • Bladpeterselie 1 bosje (alleen de blaadjes)
  • Olijfolie 1 el
  • Blaadjes sla (hele bladeren)
  • Naanbrood 2 st

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Doe de plakken aubergine in een schaal en voeg wat olijfolie toe. Hussel door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de aubergine plakjes. Bak de aubergine 30 min in de oven.

Doe de gebakken aubergine plakken samen met de knoflook, olijfolie, bladpeterselie en 4 el linzen in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Pureer tot een mousse met nog een beetje structuur.

Serveer de mousse met de overige linzen en de sla bladeren (vul een blaadje met wat mousse om deze zo te eten).

 

Zelf naanbrood maken?

Ingrediënten: zelfrijzend bakmeel 200 gr, (volle) yoghurt 150 gr, knoflook poeder 1 tl, gedroogde koriander of oregano 2 lt

Doe alle ingrediënten in een schaal. Kneed dit tot een deegbal. Verdeel het deeg in 4 bolletjes. Druk of rol de bolletjes tot de vorm van een naanbrood (gebruik wat meel om plakken te voorkomen). Verwarm een koekenpan of grill pan (zonder olie of boter). Bestrijk één zijde van de uitgerolde naanbroodjes met olie en bak in de pan. Bestrijk de andere zijde als het broodje in de pan ligt. Bak een paar minuten (draai het broodje zo nu en dan).