ASPERGES MET EIERSALADE EN CASHEWNOTEN


Tijd

25 min

Porties

4

Ingrediënten

  • Asperges 1200 gr (geschild, m.u.v het  ‘kopje’)
  • Aardappelen 4 st (gewassen met schil)
  • Cashewnoten 2 handjes (ongezout)

Voor de eiersalade

  • Ei 4
  • Yofresh 3 el
  • Yoghurt 2 el
  • Bladpeterselie een bosje (alleen de blaadjes, fijn gesneden)

Bereiding

Kook de eieren 8 min (doe de eieren pas in het water als het kookt). Giet af en laat ze "schrikken" met koud water. Pel de eieren.

Doe de ingrediënten voor de eiersalade in een schaal.  Prak de eieren met en vork en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm een pan (zonder olie of boter). Doe daarin de cashewnoten en blijf roeren. Als de noten beginnen de geuren dan zijn ze bijna klaar. Krijgen ze een bruin kleurtje? Haal ze uit de pan, ze zijn klaar.

Verwarm een pan met water. Snij ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges af. Kook de asperges voor 5 min. Doe het fornuis uit en laat de asperges 10 a 15 min nagaren in de pan. Prik met een vork of de asperges klaar zijn. 

Kook of bak ondertussen de aardappelen. Serveer alles op een bord en strooi de cashewnoten er over.