KWARK MET POMPOEN PUREE MET MUESLI


Tijd

20 min

Portie

Ingrediënten

  • Kwark 2 el
  • Pompoen 1/4 st
  • Muesli 1 el
  • Rozijnen 1 handje
  • Koek en speculaas kruiden 1 tl

 

Tip: Als je meer dan 1/4 pompoen snijd en dit kookt, kan je een aantal porties invriezen voor een volgende keer. 

Bereiding

Was de pompoen. Snij de pompoen (met schil) in blokjes van ongeveer 1 a 2 cm en verwijder de zaadjes. Kook de pompoen in een pan met water tot de pompoen zacht is, ongeveer 10 min (maar dit is afhankelijk van de grootte van je blokjes). Prik met je vork in de blokjes om te kijken of de pompoen zacht is.

Giet de pompoen af. Voeg een klein beetje water toe aan de pompoen en maak er puree van met behulp van een staafmixer. Of doe de pompoen stukjes in de keukenmachine met een klein beetje water en mix tot een gladde saus. 

Voeg 1 theelepel koek- en speculaas kruiden aan 2 eetlepels puree en roer. Doe de kwark in een bordje en voeg de pompoen puree, de muesli en rozijnen.