EI GEPOCHEERD MET AVOCADO EN ZA'ATAR (OF TIJM)


Tijd

10 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Avocado 1 st
  • Ei 2 st
  • Crackers 2 st
  • Za’atar kruiden 1 tl (of gebruik gedroogde tijm)
  • Garnering: een beetje edelgistvlokken, chilivlokken of paprikapoeder.

Bereiding

Prak het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork. Voeg de Za’atar kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Besmeer je cracker met de avocado.

Breng een pan met ruim water aan de kook (tenminste 6 cm diep moet het water zijn). Als het water kookt, draai je het vuur halfhoog. Breek het ei open en doe deze voorzichtig in de pan. Die hetzelfde voor het andere ei. Kook de eieren 2 min in het water (dan heb je een zachte dooier). Haal de ei met een grote lepel uit de pan en giet het water er vanaf. Serveer het ei op de cracker met avocado.

 

Garneer eventueel met wat edelgistvlokken, chilivlokken of een beetje paprikapoeder..