PANNENKOEK MET RICOTTA UIT DE OVEN


Tijd

15 min + 30 min oventijd

Porties

4

Ingrediënten

  • Ricotta 250 gr
  • Eieren 3 st
  • Havermelk 200 ml
  • Zout een snufje
  • Speltmeel 50 gr
  • Volkoren boekweitmeel 150 gr
  • Bakpoeder 1,5 tl
  • Vanille suiker 1 zakje

Voor de garnering

  • Diepvriesfruit hoeveelheid naar smaak
  • Banaan 1 st (in plakjes)


Je kan ook in totaal 200 gr speltmeel of 200 gr boekweitmeel gebruiken.

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Let op: ik gebruik een ovenschaal van 21 cm x 35 cm. Gebruik je een kleinere ovenschaal, dan is de baktijd langer. Gebruik je een grotere ovenschaal, dan is de baktijd iets korter.

Doe alle natte ingrediënten in een schaal en klop deze goed door totdat alles goed gemengd is. Voeg de droge ingrediënten toe en roer door.

Doe het beslag in de ovenschaal en garneer met het fruit. Bak de pannenkoek 30 min in de oven.