DUTCH BABY PANCAKE MET KIKKERERWTENMEEL

Tijd

10 min + 20 min oventijd

Porties

2 - 3

Ingrediënten

  • Ei 4 st
  • Kikkererwtenmeel 85 gr
  • Melk 180 ml
  • Bakpoeder 2 tl
  • Kaneel 2 tl
  • Zout een snufje

Tip: Je kan ook kiezen voor een ander meelsoort. Havermeel of tarwe-, patentbloem dan zal de pannenkoek wat luchtiger zijn en na het bakken - bij het afkoelen - iets inzakken. Ga dan uit van een portie voor 2 pers. Ik kies voor kikkererwtenmeel zodat de pannenkoek voedzamer is (portie 2 - 3 pers).

Bereiding

Pak een oven bestendigde pan of bakblik met antiaanbaklaag. Zet de pan in de oven. Verwarm de oven op 220 graden (samen met de pan). Ik gebruik een pan met een diameter van 24,5 cm. Ik raad je aan geen kleinere afmeting te nemen, dan wordt de pannenkoek erg dik. Als je een groter formaat hebt, dan is je baktijd mogelijk iets korter.

Doe de eieren, melk en zout in een schaal en klop goed los. Voeg de overige ingrediënten toe en roer door.

Als de oven is voorverwarmd, pak je de pan uit de oven (met ovenwanten). Smeer de pan in met wat boter (ook een beetje de opstaande rand). Het boter smelt meteen, dat is makkelijk insmeren! Stort de pannenkoeken mix in de pan.

Bak de pannenkoek in 20 min gaar in de oven. Serveer met homemade appelmoes, rozijnen of stroop.