KWARKBOLLEN VAN SPELTMEEL


Tijd

15 min + 20 min oventijd

Porties

8 stuks

Ingrediënten

  • Skyr 250 gr
  • Olie 3 el
  • Eieren 2 st
  • Zout een snufje
  • Speltmeel 250 gr
  • Bakpoeder 1 el
  • Vanille suiker 1 zakje
  • Rozijnen 100 gr
  • Diepvriesfruit (rood) 150 gr (gebruik niet de aardbeien, deze zijn te groot en bevatten te veel vocht.

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Doe de Skyr, olie, eieren en zout in een schaal en meng goed door. Voeg het speltmeel, bakpoeder en de vanille suiker toe. Roer alles totdat het goed gemengd is. Voeg het diepvriesfruit (bevroren) en de rozijnen toe aan het mengsel en schep om zodat het goed verdeeld is.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel in 8 bollen en leg op de bakplaat. Tip: maak je handen nat zodat het deeg minder aan je handen kleeft.

Bak de kwarkbollen in 20 min gaar in de oven.