APPELBROODMUFFINS


Tijd

15 min + 25 min oventijd

Porties

4 stuks (2 porties)

Ingrediënten

  • Volkoren boterham 4 st
  • Appel 1 st (in stukjes gesneden)
  • Rozijnen 1 handje
  • Kaneel 1 tl
  • Rietsuiker 1 tl
  • Havermout 1 el
  • Kokosolie 1 el (gesmolten)

Optioneel: chocolade koffie karamel

  • Dadels 4 st (ik gebruik de gewone en niet de medjoul dadels)
  • Espresso 1 kopje
  • Water 2 el
  • Zout een snufje
  • Cacao poeder 1 tl

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Snij de korstjes van de boterhammen. Rol iedere boterham plat met een deegroller. Smeer de muffinvorm in met een beetje kokosolie. Leg een boterham in 1 muffinvorm en druk voorzichtig in de vorm. Gebruik je een grote muffin vorm, gebruik dan 2 boterhammen.

Bestrijk de boterhammen met een beetje kokosolie. Bak de boterhambodems 5 min in de oven.

Mix de appel met de kaneel, suiker en rozijnen.

Vul de boterhambodems met eerst een beetje havermout en daarna een schep appelmix.

Bak de appel broodmuffins 15 - 20 min in de oven. Serveer eventueel met een chocolade koffie karamel.

Voor de chocolade koffie karamel: pureer alle ingrediënten samen en mix tot een gladde structuur. Heb je liever een wat dunnere structuur? Voeg dan wat extra water toe.