BREEKBROOD MET OLIJVEN


Tijd

15 min + 40 min oventijd

Porties

4

Ingrediënten

  • Speltbloem 250 gr
  • Tarwebloem 250 gr
  • Bakpoeder 2 tl
  • Zout 2 tl
  • Roomboter 30 gr (ongezout, in stukjes)
  • Karnemelk 500 ml
  • Olijven 2 potjes (113 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt, grof gehakt)

 

Tip: Je kan ook stukjes zongedroogde tomaten toevoegen.

Bij het maken van brood laat je het deeg rijzen. Dit breekbrood is een snelle variant waarbij je dat niet doet. Het is daarom van een iets andere structuur.

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Doe het spelt- en tarwebloem samen met het bakpoeder en zout in een schaal. Roer dit door. Voeg de boter toe en wrijf de boter met je vingers door het bloem. Roer de grof gehakte olijven door het meel.

Voeg de Voeg de karnemelk toe en roer door met een lepel of spatel (niet kneden). Zorg dat al het meel goed is opgenomen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Stort hierop het nattige deeg. Maak je handen goed nat en vorm het deeg in een bol. Snij de bol horizontaal en verticaal in (niet helemaal tot de bodem). Strooi nog een beetje bloem over de bovenkant.

Bak het brood 35 - 40 min in de oven gaar. Het brood is gaar als deze hol klink als je er aan de onderkant op tikt.