BAGEL SESAM BROODJES


Tijd

15 min + 15 min oventijd

Porties

6 kleine broodjes

Ingrediënten

  • Verse pizza deeg 1 st (kant-en-klaar)
  • Sesamzaadjes 2 el
  • Zout 1 mespunt
  • Bakingsoda 2 tl
  • Ei 1 st (alleen de dooier)

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden.

Verdeel het verse deeg in 6 stukken. Rol elk stuk uit tot een rolletje en maak de vorm van een pretzel (druk de overlappende stukken goed aan). Of makkelijker: maak de vorm van een bagel door een gat te maken in het bolletje en het bolletje wat plat te drukken..

Breng een pan water aan de kook. Voeg langzaam de bakingsoda toe (het kokende water stijgt door het toevoegen van de bakingsoda).

Kook de broodjes per twee 30 sec in de pan met water. Haal de broodjes uit de pan en laat uitlekken op een bord of snijplank (niet op keukenpapier, dat blijft plakken aan het deeg).

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de broodjes. Klop de eidooier met een vork los. Smeer de broodjes in met het eigeel. Strooi de sesamzaadjes en een beetje zout over de broodjes.

Bak de broodjes in 15 min gaar in de oven.