CHOCOLADE IJS MET RODE BIET


Tijd

5 min

Porties

1

Ingrediënten

  • Banaan 1 st (bevroren plakjes)
  • Rode biet 1 st (rauw, gesneden in stukken)
  • Soya- of havermelk ongezoet 50 tot 100 ml  
  • Cacao poeder 2 el

Voor de garnering

  • Granola of muesli 1 el
  • Chocolade 1/4 reep 80% cacao (in stukjes gesneden) 

Tip: snij je overrijpe bananen in plakjes en doe ze per 1 banaan in een zakje en leg in de diepvries. Zo voorkom je verspilling en heb je altijd bevroren banaan voor ijs, smoothie of een ijskoffie.

Bereiding

Doe de bevroren banaan, rauwe biet, cacao poeder en de melk in een keukenmachine. Afhankelijk van de structuur die jij lekker vind en de hoeveelheid banaan, bepaal je de hoeveelheid melk. Giet steeds een klein beetje bij de mix. Mix tot alles zacht is. Doe het ijs in een schaaltje en versier met granola en stukjes chocolade.