POMPOEN KARAMEL MET PLANTAARDIGE KWARK
Tijd
20 min + 20 min oventijd
Porties
2
Ingrediënten
- (Plantaardige) kwark 400 gr
- Voor de garnering: cacao nibs of gehakte chocolade
Voor de pompoenkaramel:
- Pompoen 200 gr (in blokjes, ik gebruik voorverpakt)
- Medjoul dadel 1 st (in stukjes gesneden)
- Maple siroop 1 el
- 100% pindakaas of tahine 1 tl
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Leg de pompoenblokjes in de ovenschaal, besprenkel met wat olie en bak 20 – 25 min in de oven. Doe daarna de pompoen in een schaal of bakje samen met de andere ingrediënten voor de karamel. Pureer glad. Voeg eventueel een klein scheutje water toe zodat de pompoenkaramel goed glad wordt.
Verdeel de plantaardige kwark over twee schaaltjes en garneer met de pompoenkaramel.
Tip: bewaar de pompoenkaramel eventueel in de vriezer.
