WENTELTEEFJES VEGAN MET WORTEL UIT DE OVEN
Tijd
20 min + 15 min oventijd
Porties
2
Ingrediënten
- Gluten vrije of volkoren boterhammen 4 st (gluten vrij: ik gebruik Schär Meesterbakker o.a. te koop bij AH)
- Blauwe bessen 2 handjes
- Pecannoten 6 st (gebroken)
- Optioneel: een klein beetje rietsuiker
Voor de saus:
- Kokosmelk 200 ml
- Banaan 1 st
- Wortels 100 gr (geschild)
- Maple siroop 1el
- Maizena 1 el opgehoopt (dus een bergje op je lepel)
- Zout een snufje
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Doe alle ingrediënten voor de saus in de keukenmachine en pureer tot een gladde structuur.
Halveer de boterhammen door deze diagonaal te snijden. Leg de boterhammen dakpansgewijs in een kleine ovenschaal. Zorg dat de randjes van de punt van de driehoek er een beetje bovenuit steken. Giet de saus over de boterhammen. Maar niet over de toppen van de driehoek. Zo hou je nog een stukje krokant over na het bakken. Afhankelijk van het formaat boterhammen houdt je dus misschien wel een beetje saus over!
Laat de boterhammen het 15 min weken.
Strooi de blauwe bessen en de noten over de wentelteefjes. Garneer met een klein beetje rietsuiker. Bak de wentelteefjes 15 – 20 min in de oven.
