VIJGEN CHIA TRIFLE ONTBIJT
Tijd
15 min + 30 min wachttijd (minimaal)
Porties
Meerdere porties
Ingrediënten
Voor de chia pudding (1 portie):
- Kwark 2 el
- Chiazaad 2 el
- (Plantaardige) melk 70 ml
- Voor de garnering: verse munt, geroosterde pecannoten
Voor de vijgenpuree (2 – 3 porties)
- Vijgen 3 st (in kleine stukjes gesneden)
- Honing 1 tl
- Citroen een kneepje
- Zout een snufje
Bereiding
Voor de vijgenpuree: Snij de vijgen in kleine stukjes. Doe de stukjes in een pannetje met een scheut water. Laat 5 min koken. Pureer de vijgen als ze zacht zijn. Voeg de honing, citroen en zout toe en laat nog 2 min meekoken.
Voor de chiapudding: doe alle ingrediënten behalve de garnering in een schaaltje en roer door. Laat de chia zaad een half uurtje wellen zodat de pitjes een pudding vormen. Je kan hier ook heel goed een overnight pudding van maken. Roer daarna alles nog even door.
Bouw de trifle op: laagje pudding – laagje vijgenpuree – laagje pudding – laagje vijgenpuree – garnering.
