EI-WOLKJES MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS


Tijd

15 min

Porties

1

Ingrediënten

  • Ei 1 st
  • Champignons 120 gr (gehalveerd)
  • Spinazie 100 gr

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestrijk het bakpapier met een klein beetje olie. Alleen op de plek waar je het wolkje op legt.

Pak een schaal (voor het eiwit) en een klein schaaltje voor de eidooier (eigeel). Breek voorzichtig het ei open en schijt het eiwit van de dooier. Doe de eidooier in een klein schaaltje. Is de eidooier kapot? Geen probleem!

Klop met een staafmixer het eiwit helemaal op tot schuim. Leg een dot eiwitschuim op de bakplaat. Maak een klein holletje in het midden en doe hierin de eidooier.

Bak het ei-wolkje 10 min in de oven.

Bak ondertussen de champignons in een paar minuten goudbruin in een droge pan (dus zonder olie of boter). Voeg daarna de spinazie toe en laat deze slinken.

Serveer het ei-wolkje bovenop de spinazie met champignons en breng op smaak met zout en peper.