EIWIT EN EIGEEL MUFFINS MET SPINAZIE EN TOMAAT


Tijd

10 min + 20 min oventijd

Porties

4 - 6 muffins (afhankelijk van formaat muffin bakvorm)

Ingrediënten

  • Tomaat 2 st (in stukjes gesneden)
  • Spinazie 1 handje (fijngesneden)
  • Roomboter 1 klein blokje
  • Ei 4 st

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Smelt de roomboter in een pannetje of in de magnetron. Smeer de roomboter in de muffin bakvorm. Verdeel de stukjes tomaat over de ingevette vormpjes. Daarboven op leg je een beetje fijngesneden spinazie.

- Splits het eiwit van het eigeel.

- Voor eiwit muffins: Breng het eiwit op smaak met zout en peper. Klop los met een vork en schenk in de muffin bakvormen (giet 1 muffin vorm helemaal vol).

- Voor eigeel muffins: Breng het eigeel op smaak met zout en peper. Klop los met een vork en schenk in de muffin bakvormen (giet 1 muffin vorm helemaal vol).

 

Je kan er ook voor kiezen niet de eieren te splitsen. Dan al het ei in een schaaltje. Breng op smaak met zout en peper en klop los met een vork. Schenk het ei in de muffin vormpjes.

Doe de muffins in de oven en bak in 20 min gaar.