VEGA TONIJN VAN BONEN EN JACKFRUIT OP EEN TOSTI


Tijd

15 min + 25 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • (Gluten vrije) Boterhammen 8 stuks
  • Geraspte (plantaardige) mozzarella of cheddar 75 gr

Vegetarische tonijn salade (voor 4 tosti’s)

  • Cannellini bonen of kikkererwten 1 blik (420 0f 410 gr, afgespoeld en uitgelekt)
  • Pulled jackfruit 1 blik (afgespoeld en uitgelekt)
  • Yofresh 2 el
  • Kappertjes vocht 2 el (het vocht uit het potje van de kappertjes)
  • Vissaus 2 tl
  • Soja saus minder zout 1 el
  • Tahine 1,5 el
  • Optioneel: tabasco hoeveelheid naar smaak
  • Voor de garnering: kappertjes hoeveelheid naar smaak

Bereiding

Voor de vegetarische tonijnsalade: Doe alle ingrediënten behalve de pulled jackfruit in de keukenmachine. Puls een aantal keer. Niet de te vaak zodat je nog wat structuur behoudt. Voeg de pulled jackfruit toe en roer door. Pulls eventueel nog een enkele keer voor de juiste structuur. Breng op smaak met zout en peper.

Besmeer een boterham met wat vegetarische tonijn salade en bestrooi met wat mozzarella en beleg met weer een boterham. Grill de tosti in een pan aan beide zijde goud bruin en totdat de kaas is gesmolten. Herhaal dit voor alle tosti’s.

Tip: Gebruik je niet alle ‘tonijn’ salade? Vries het in!