PEREN ONTBIJTTAARTJE MET AMANDELEN EN ROZIJNEN


Tijd

15 min + 25 min oventijd

Porties

5 st als snack
2 als ontbijt

Ingrediënten

  • Volkoren havermeel 100 gr
  • Ei 2 st
  • (Plantaardige) kwark 1,5 el
  • Zonnebloemolie 1 el
  • Maple siroop 2 el
  • Bakpoeder 2 tl
  • Zout een snufje
  • Kaneel 1 tl
  • Peer 1 st (geschild, in stukjes gesneden)
  • Rozijnen 1 el
  • Amandelsnippers 15 gr (+ extra voor de garnering)

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Vet een muffin- of kleine springvormpjes in.

Doe de eieren in een schaal en klop los met een voer. Voeg het havermeel, kwark, zonnebloemolie en maple siroop, zout, bakpoeder en kaneel en roer goed door. Voeg de stukjes peer, rozijnen en amandelsnippers aan het beslag en spatel dit er doorheen.

Stort het beslag in 5 muffinvormen of in enkele kleine springvormen. Garneer met nog wat amandelsnippers.

Bak de taartjes ongeveer 25 min in de oven. Controleer of de taartjes gaar zijn door er met een satéprikker erin te prikken. Deze moet er droog uitkomen.