ZOETE AARDAPPEL MET AVOCADO EI EN TOMAAT


Tijd

20 min + 20 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Grote zoete aardappel 1 st (door een groot formaat te gebruiken, past je ei en avocado er mooi op)
  • Ei 2 st
  • Avocado 1 st
  • Tomaten 2 st (in plakjes gesneden)
  • Paprikapoeder hoeveelheid naar smaak

Voor de garnering:

  • Gedroogde chilivlokken hoeveelheid naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de zoete aardappel. Snij in de lengte van de aardappel 4 plakken van ongeveer 0,5 cm (en ongeveer 100 gr per plak). Leg deze op de bakplaat, besprenkel met een beetje olie en paprikapoeder en bak ongeveer 20 min. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de aardappel plak.

Bak het twee eieren in een koekenpan. Breng op smaak met zout en peper.

Doe het vruchtvlees van de avocado in een schaaltje en prak fijn met een vork. Breng op smaak met zout en peper.

Besmeer een zoete aardappelplak met de avocado, leg daarop weer een plak zoete aardappel en daarop de tomaten plakjes en ei. Garneer met de gedroogde chilivlokken.