ZOETE AARDAPPEL HARTIG EN ZOET


Tijd

15 min + 30 min oventijd

Porties

1

Ingrediënten

  • Zoete aardappel 1 st (ongeveer 200 gr)
  • Avocado 1/2 st (in plakjes)
  • Banaan 1/2 st (in plakjes)
  • 100% pindakaas 1 el (of meer naar smaak)
  • Geroosterde pecannoten 1 el (grof gehakt)
  • Hennepzaad 1 el

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de aardappel en snij in plakken van ongeveer 1/2 cm. Leg deze op de bakplaat en bestrijk met een beetje olie. Bak de plakken in 30 min gaar in de oven. Draai na 15 min de plakjes een keer om. Bestrijk de bovenkant nu ook met een beetje olie.

Hartige: leg een paar avocado plakjes op een plakje aardappel en garneer met de hennepzaad.

Zoet: bestrijk een plakje aardappel met een beetje pindakaas. Leg daarop wat plakjes banaan en garneer met de noten.