SUSHI SANDWICH MET AVOCADO SALADE
Tijd
20 min + afkoeltijd rijst + 30 min in de koeling
Porties
2
Ingrediënten
- Sushi rijst 200 gr
- Sojabonen 200 gr
- Geraspte wortel 100 gr
- Nori vellen 4 st
- Rijst azijn 1 el (of witte wijn azijn)
- Avocado 1 st
- Vissaus 1/2 tl
- Sojasaus minder zout 1 tl
- Yofresh 1 tl
- Wasabi hoeveelheid naar smaak
- Vershoudfolie
Bereiding
Dit is een gerecht wat je gemakkelijk van te voren kan bereiden. Je maakt de sandwiches klaar en bij het serveren later op de dag haal je ze gewoon uit de koelkast. Dit is ook handig om als lunch mee te nemen. Gewoon het pakketje met de folie en al in een trommel meenemen.
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg 1 el (rijst) azijn toe en laat de rijst afkoelen.
Voor de avocado salade: prak de avocado fijn met een vork. Voeg de vissaus, sojasaus, Yofresh en wasabi toe en roer goed door. Meng ook de sojabonen mee.
Verdeel de rijst in 4 gelijke delen.
Pak een nori vel en leg één gedeelte van de rijst in het midden van het vel in de vorm van een vierkantje. Laat ongeveer 1,5 cm aan alle kanten vrij. Tip: maak je handen nat zodat de rijst niet aan je vingers plakt. Beleg de rijst met een beetje avocado salade – wortel – avocado salade. Eindig met een deel rijst. Doe hetzelfde bij een tweede nori vel.
Leg op beide pakketjes een nori vel. Maak het nori vel een beetje nat met je vingers en vouw dicht als een cadeautje en druk alles een beetje samen. Leg het pakketje in een stuk vershoudfolie. Vouw deze er stevig omheen. Vouw het dicht en rol de uiteindjes op als een ‘toffe verpakking’ en knoop vast aan de bovenkant.
Leg de sandwiches even in de koelkast totdat je ze serveert. Minimaal 30 min. Verwijder de folie en halveer de sandwiches. Tip: maak je mes goed nat zodat de rijst niet plakt aan je mes met snijden.
Flexetarier? Ook lekker met zalm of tonijn er tussen.
