POMPOEN ONTBIJTCAKE UIT DE OVEN


Tijd

15 min + 20 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Pompoenpuree 250 gr (neem ongeveer 400 gr diepvries pompoen blokjes, kook deze ongeveer 10 min, giet het af en pureer het glad)
  • Plantaardige melk 50 ml
  • Volkoren boekweit meel 100 gr (of gebruik (een deel) amandelmeel)
  • Speculaas- en koekkruiden 1/2 el
  • Maple siroop 1 el
  • Bakpoeder 1 tl

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Doe alle ingrediënten in een schaal en roer goed door. Vet een ovenschaaltje in en stort hierin het beslag. Verdeel hierover de chocolade en bak de ontbijtcake 20 min in de oven. Gebruik je twee kleine schaaltjes i.p.v. een schaal, dan is de baktijd iets korter.

Serveer de ontbijtcake met een beetje maple siroop of stroop.