BOERENKOOL MAIS CAKE MET FETA


Tijd

20 min + 40 min oventijd

Porties

Meerdere porties

Ingrediënten

  • Feta 150 gr
  • Voor de garnering: sesamzaadjes 2 el

Natte ingrediënten (en de boerenkool)

  • Boerenkool 200 gr
  • Sojamelk 100 ml
  • Zonnebloemolie 100 ml
  • Ei 4 st

Droge ingrediënten (en de mais)

  • Mais 100 gr (afgespoeld en uitgelekt)
  • Sesamzaadjes 2 el
  • Maismeel 150 gr (o.a. te koop bij Jumbo)
  • Bakpoeder 1 tl
  • Knoflookpoeder 1/4 tl
  • Gedroogde rozemarijn 1 tl
  • Uienpoeder 1/4 tl
  • (Gerookte) paprikapoeder 1 tl
  • Zout een snufje
  • Chilipoeder een snufje

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier of gebruik een silicone cakevorm.

Doe de sojamelk, zonnebloemolie, eieren en boerenkool in de blender en pureer een paar minuten totdat je een gladde groene melksubstantie krijgt. Tip: druk af en toe de boerenkool naar beneden zodat alles goed wordt meegenomen tijdens het blenden.

Doe alle droge ingrediënten, de mais en de sesamzaadjes in een schaal en roer door. Zorg ervoor dat al het verse mais goed gedekt is met een laagje mail. Dit voorkomt dat de maiskorrels gaan zakken in de cake.

Voer de groene melksubstantie toe aan de droge ingrediënten. Verkruimel de feta in kleine stukjes en voeg deze er ook aan toe. Spatel alles goed door. Als alles goed gemengd is stort je het beslag in de cakevorm. Garneer de cake met nog wat sesamzaadjes en bak in 35 – 40 min gaar in de oven. Controleer de cake met een satéprikker, deze moet droog uit de cake komen.