BLOEMKOOL EIERSALADE OP BROOD


Tijd

15 min + 20 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Broodplak 2 st
  • Sla een paar blaadjes
  • Tomaat 2 st (in plakjes)

Voor de bloemkool eiersalade

  • Bloemkoolroosjes 450 gr
  • Eieren 3 st
  • Kwark of Griekse yoghurt 10% vet 2 el
  • Komijnzaadpoeder 1/2 tl
  • Kerriepoeder 1/2 tl

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de bloemkoolroosjes. Bak ze 20 min in de oven.

Kook de eieren 10 min. Giet af en spoel koud na.

Doe de gepelde eieren en de bloemkool in een schaaltje en snij / prak in stukjes. Voeg de overige ingrediënten toe en roer door. Breng op smaak met zout en peper. Gebruik je een stevige kwark? Voeg een scheutje melk toe om het minder droog te maken.

Serveer de boterham met de sla, tomaat en bloemkool eiersalade.