ONTBIJTCAKE UIT DE OVEN (GLUTEN VRIJ EN VEGAN)
Tijd
10 min + 20 min oventijd
Porties
1
Ingrediënten
- Banaan 1/2 st (het liefst een goed rijpe banaan)
- Gebroken lijnzaad 1 el
- (Plantaardige) melk 30 ml
- 100% pindakaas 1 tl (de pindakaas moet nog wel lekker smeuïg zijn en niet uitgedroogd)
- Amandelmeel 40 gr
- Bakpoeder 1/2 tl
- Voor de garnering: een handje noten. Ook lekker met wat gehakte pure chocolade.
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Prak de banaan fijn met een vork of stamper. Voeg de lijnzaad, melk en pindakaas toe en roer goed door. Voeg het amandelmeel en bakpoeder toe en roer nogmaals goed door.
Vet een klein ovenschaaltje. Stort het beslag erin, garneer met de noten en bak de ontbijt cake 20 min in de oven.
