POMPOEN BROOD
Tijd
25 min + 75 min oventijd
Porties
Meerdere porties
Ingrediënten
- Pecannoten 100 gr (grof gehakt)
Droge ingrediënten
- Havermout 250 gr
- Lijnzaad 150 gr
- Zout 1/2 tl
- Kaneel 2 tl
- Gember poeder 1/2 tl
- Gardemon 1/2 tl
- Baking soda 1 tl
Natte ingrediënten
- Pompoenpuree 500 gr (dit is iets minder dan 1 flespompoen)
- Havermelk 250 ml
- Zonnebloemolie 80 ml (of olijfolie)
- Vanille extract 1 tl
- Maple siroop 1 el
Bereiding
Schil de pompoen en snij in kleine stukjes. Kook de pompoen in 15 min gaar in een pan. Giet de pompoen af en puree tot een gladde structuur. Gebruik voor dit recept 500 gr pompoen. Vries het restant van de pompoen in voor een volgende keer, voor bijv. een pompkin spiced latte.
Doe alle natte ingrediënten in een schaal en roer door.
Doe de havermout, lijnzaad, zout en alle kruiden in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de mix toe aan de natte ingrediënten. Voeg de gehakte pecannoten toe en roer door.
Doe de broodmix in een ingevette cakevorm en bak in 75 min gaar in de oven. Laat het brood afkoelen voordat je deze aansnijdt.
