SPINAZIE PANNENKOEKEN HARTIG OF ZOET


Tijd

20 min

Porties

4 (ongeveer 12 pannenkoeken)

Ingrediënten

  • Havermelk 300 gr + nog wat extra voor tijdens het bakken*
  • Ahornsiroop 1 a 2 el (liever een hartige pannenkoek? Voeg dan geen siroop toe)
  • Eieren 2 st
  • Spinazie 200 gr
  • Zout een snufje
  • Havermoutmeel 300 gr (geen meel maar wel havermout in huis? Mix de havermout eerst tot meel met de keukenmachine)
  • Bakpoeder 2 tl

* Als je het beslag hebt gemaakt zal je merken dat tijdens het bakken het beslag dikker wordt. Het havermeel neemt het vocht op uit het beslag. Wordt het beslag te dik, voeg dan een klein scheutje havermelk toe. Ik heb dat een aantal keer tijdens het bakproces moeten doen.

Bereiding

Doe de havermelk, ahornsiroop, eieren, spinazie en het zout in de blender. Mix tot een gladde substantie. In de keukenmachine zal de spinazie niet helemaal gepureerd worden waardoor je stukjes blijft houden.

Giet de mix over in een schaal. Voeg het havermoutmeel en bakpoeder toe en roer door.

Verwarm een koekenpan (ik gebruik er 2 tegelijk) op midden hoog vuur en bak de pannenkoeken aan beide kanten kort aan (ongeveer 30 sec / 1 min). Hoe korter je ze bakt, hoe groener ze blijven.

Serveertip:

  • heb je voorkeur voor zoete pannenkoeken? Eet het met vers fruit, honing, maple siroop of stroop en wat granola.
  • Heb je een voorkeur voor hartige pannenkoeken? Voeg de ahornsiroop niet toe aan het beslag. Eet de pannenkoeken met cottage cheese, cherry tomaten avocado en/of verse munt.