PANNENKOEKEN VAN SPLITLINZEN
Tijd
20 min + minimaal 3 uur week tijd
Porties
8 - 10 kleine pannenkoekjes (3 - 4 porties)
Ingrediënten
- Rode (gedroogde) splitlinzen 150 gr (dit zijn dus de gedroogde, niet die uit een blikje of pot)
- Havermelk 300 ml
- Banaan 1 st
- Volkoren boekweitmeel 2 el
- Kaneel 1 tl
- Bakpoeder 2 tl
Bereiding
Doe de splitlinzen samen met de melk in een schaal. Laat dit minimaal 3 uur weken. Tip: zet het in de avond klaar, dan kun je in de ochtend meteen aan de slag met de pannenkoeken.
Doe de overige ingrediënten bij de geweekte linzen en pureer tot een pannenkoekenbeslag. Bak de pannenkoeken in een pan met anti-aanbak laag en met een beetje olie. Giet een beetje beslag in de pan. Draai de pannenkoek pas om als er luchtbelletjes verschijnen op de pannenkoek. Tip: gebruik een grote koekenpan (of twee kleine) zodat je meerdere pannenkoeken tegelijk kan bakken.
Serveer de pannenkoeken met vers fruit en een beetje kaneelpoeder.
