PANNENKOEKEN FLUFFY MET CHIA AARDBEIEN


Tijd

6 pannenkoeken (2 - 3 porties)

Porties

20 min

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken:

  • Zelfrijzend bakmeel 160 gr
  • Bakpoeder 1 el
  • Zout een snufje
  • Yoghurt 2 el
  • Olijfolie 1 el
  • Havermelk 130 ml

Voor de chia aardbeien spread voor 1 portie:

  • 100 gr aardbeien (dit zijn ongeveer 4 st groot formaat)
  • 1 tl chiazaad
  • Optioneel (voor een wat zoetere smaak): een beetje poedersuiker

Bereiding

Doe de vochtige ingrediënten in een schaal en mix door elkaar. Voeg het meel, bakpoeder en het zout toe en roer alles goed door.

Verwarm een koekenpan met een beetje olie. Ik gebruik een bakspray zodat ik de olie goed kan doseren en verspreiden over de pan. Als je een grote koekenpan gebruikt kan je er meerdere tegelijk bakken.

Zet het vuur op middel. Pannenkoeken bak je normaal op vrij hoog vuur, bij deze niet. Omdat de pannenkoeken fluffy zijn hebben ze een langere baktijd. Bij hoog vuur zullen ze verbanden.

Schep een opscheplepel beslag in de pan. Laat een paar minuten bakken en draai de pannenkoek voorzichtig om en laat weer een paar minuten bakken. Tip: vet je lepel een beetje in zodat je beslag er makkelijk vanaf glijdt. Als de pannenkoek een beetje stevig voelt is ook de binnenkant goed gaar.

Voor de chia aardbeien spread: Prak de aardbeien tot moes, voeg de chiazaad toe en laat 10 min staan. Roer even door als je het serveert.

Tip: Varieer de pannenkoeken en hak 60 gr pure chocolade in grove stukken en voeg toe aan het beslag.